https://www.alna.se/sites/default/files/pictures/JPEG Camfil green_rgb.jpg

”Alna är professionella liksom vi och finns på de orter vi finns”

– Vi måste kunna hjälpa alla medarbetare som hamnar i beroende. Med Alna har vi tillgång till expertis och får in rätt resurser direkt och det är suveränt, säger Kari Virkama, hr-chef på Camfil sedan 18 år tillbaka.

Det svenska företaget Camfil tillverkar och säljer luftfilter för ventilationsanläggningar till fastigheter runt om i världen. Med sina 3 800 medarbetare är Camfil ett av de ledande företagen i branschen. I Sverige finns företaget representerat på en mängd orter, och det var en av anledningarna till att Camfil valde att samarbeta med Alna i samband med att man tog fram en alkoholpolicy 2012.

– Vi vet att Alna är stora, professionella och finns på de ställen där vi finns. Därför var Alna ett naturligt val för oss, säger Kari Virkama.

Som arbetsgivare är det också viktigt -  inte bara av humanitära, men också av arbetsrättsliga skäl - att kunna hjälpa medarbetare så att de kan komma tillbaka efter att de har hamnat i ett beroende, berättar han.

– Vi måste helt enkelt följa lagen. Därför är det skönt att ha Alna som vi kan lita på. De gör det jobb som vi inte har kärnkompetens för i vår organisation. Vi är ju proffs på vårt – att tillverka luftfilter.

 

Dela/spara
Missa inte Alnas nyhetsbrev!

Information om integritetspolicy och cookies

Webb av happiness